آشنایی با لنز زوم تماسی
به گزارش وبلاگ آپ، لنزهای تماسی برای آن دست از کسانی که علاقه ای به گذاشتن عینک های طبی ندارند یک جایگزین خارق العاده است.پژوهشگران می گویند در آینده می توان از این نوآوری در پروتزهای چشمی، عینک های قابل تنظیم و ربات های کنترل از راه دور استفاده کرد.
معرفی لنز زوم تماسی
با لنز زوم تماسی دیگر زوم کردن با چشم دیگر به کتاب یا فیلم های تخیلی خلاصه نمی گردد. این لنزهایی که قابلیت زوم کردن را دارند، به وسیله چشم کاربران کنترل می گردد.به این صورت که با دو بار پلک زدن، کاربران می توانند قابلیت زوم کردن این لنز را فعال نموده و اجسام را با جزئیات بسیار بیشتر و فراتر از چشم خود ببننند.
چشم انسان یکی از شگفت انگیز ترین نعمت هایی است که خداوند اعطا نموده که امروز دانشمندان و محققان می توانند محدودیت های این عضو حیرت انگیز را کم و کم تر نمایند.
اگر رویای زوم کردن روی نقطه ای را به یاری چشمتان در سر می پرورانید، باید به شما بگوییم که این دیگر یک رویا نیست چرا که لنز زوم تماسی ساخته شده است.
پژوهشگران دانشگاه سن دیه گو در کالیفرنیا، توانسته اند در تحقیق و مطالعه اخیر خود، لنز زوم تماسی را بسازند که با دوبار پلک زدن، قابلیت زوم در آن ها فعال خواهد شد.
این لنز با قابلیت زوم چگونه ساخته شد؟
دانشمندان برای ساخت لنز زوم تماسی در ابتدا سیگنال های الکترواکولوگرافی را در هر حالت از حرکت چشم، آنالیز و ثبت نمودند. سپس دانشمندان اقدام به میزان گیری سیگنال ها هنگامی که افراد به بالا، پایین، چپ و یا راست نگاه می نمایند و بعلاوه یک یا دو بار پلک زدن می نمایند، نمودند.بعد آن ها یک لنز بیومتریک ایجاد نموده که مستقیم به امواج الکتریکی پاسخ می داد. این لنز می توانست به راحتی با توجه به سیگنال های ارسال و فراوری شده، فاصله کانونی خود را تغییر دهد. از این رو دانشمندان توانستند قابلیت این لنز را فعال ساخته که با دوبار پلک زدن زوم گردد.
خوب است بدانید که الکترواکولوگرافی در واقع تکنیکی است که به منظور میزان گیری پتانسیل پایدار قرنیه-شبکیه ای از آن استفاده می گردد که در واقع بین قسمت جلویی و پشت چشم انسان قرار گرفته است.
کاربرد ابتدایی این سیگنال مهم، در تشخیص انواع بیماری ها در چشم پزشکی و بعلاوه ضبط حرکات چشم ها است.
برای آنکه بتوانند حرکات چشم را میزان گیری نمایند، جفت الکترودها را در بالا و پایین چشم و یا به سمت راست و چپ قرار می دهد.
چنانچه حرکت چشم از سمت مرکز به سمت یکی از دو الکترود باشد، این الکترود سمت مثبت شبکیه را می بیند و الکترود مخالف آن، سمت منفی شبکه را!
در این حالت نوعی اختلاف پتاسنیل بین الکترودها ایجاد می گردد که محققان از آن در عینک های طبی، پروتزهای عصبی و بعلاوه ربات ها استفاده می نمایند.
اکنون دانشمندان توانسته اند از این نوآوری ها و تحقیقات استفاده نموده و یک لنز زوم تماسی بسازند که تبعات مثبت و منفی را در پیش خواهد داشت.
منبع: سایت نظارت بر خانواده
منبع: راسخون