کرونا و تأثیرات آن بر کسب و کارهای ایران، پیشنهادهای استارت آپی برای مقابله با کرونا

به گزارش وبلاگ آپ، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی گفت: فرصت های استارت آپی مناسبی در روزهای کرونایی وجود دارد که می تواند به مدیران دولتی، کارآفرینان و مدیران کسب و کارهای خصوصی یاری کند.

کرونا و تأثیرات آن بر کسب و کارهای ایران، پیشنهادهای استارت آپی برای مقابله با کرونا

حیدر امیران در تبادل نظر با خبرنگار حوزه دانشگاه و سیاست گروه دانشگاه خبرگزاری وبلاگ آپ، با اشاره به شیوع ویروس کرونا اظهار کرد: یک اصل کارآفرینی می گوید که فرصت همواره مثل اتوبوس شرکت واحد است، وقتی یکی را از دست دادی یقین بدان بعدی در راه است.؛ درست است که به خاطر تکانه محیطیِ مهمی مثل کرونا، بسیاری از فرصت های کارآفرینی از بین رفته و بسیاری از کسب و کارها دچار مشکل شده اند، اما در مقابل فرصت های نوینی ظاهر شده است که کارآفرینان نمی توانند نسبت به آن ها بی اعتناء باشند.

وی اضافه نمود: فرصت های استارت آپی مناسبی در روزهای کرونایی وجود دارد که می تواند به مدیران دولتی، کارآفرینان و مدیران کسب و کارهای خصوصی یاری کند؛ به طورکلی ایده ها و فرصت های استارت آپی کلان و فراگیر را می توان در حوزه استارت آپ های پزشکی، درمانی و مشاوره ای (شامل تشخیص های هوشمند طبی، مانیتورینگ، آزمایش، خدمات، هدایت و مشاوره های از راه دور، خدمات آزمایشگاهی) و... پیشنهاد کرد؛ استارت آپ های هوشمند تشخیص بیماری ها (مثل کرونا و فرایند توسعه و انتقال آن و مانیتورینگ افراد مبتلا که به سیستم های هشدار مجهز هستند) و نیز استارت آپ هایی که 24 ساعته خدمات روانشناسی به مردم ارائه نموده و استارت آپ های تبادل تجارب کادر پزشکی از نتایج درمان بیماری هایی مانند کرونا به شدت مورد احتیاج است.

عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی با بیان اینکه استفاده از استارت آپ های فروش و بازاریابی از فرصت های خوب روزهای کرونایی است، گفت: این استارت آپ ها شامل ایجاد هاب فروش برای کسب و کارها، تخصیص فضای اشتراکی فروش به کسب و کارها، ایجاد سایت برای کارآفرینان و مالکان اصناف، طراحی و اجرای کمپین های فروش و بازاریابی برای کسب و کارهاست. همچنین جای استارت آپ تخفیف ملی و استارت آپ هایی که کار فروش و سفارش گیری واحدهای صنفی تعطیل شده ناشی از کرونا را برعهده بگیرند، خالی است؛ یکی دیگر از فرصت ها، شبکه کردن سوپرمارکت ها و اخذ سفارش بهینه برای آن ها از منازل و سوپرمارکت های مجازی محصولات و خدمات تخفیف فار است.

امیران گفت: استارت آپ معرفی تولیدات خانگی یکی دیگر از فرصت های استارت آپی است، افرادی وجود دارند که در روزهای کرونایی به کارهای تولیدی و هنری روی آورده اند؛ استارت آپ های مرتبط با زندگی مردم شامل استارت آپ های آموزش، ورزش و فروش تجهیزات ورزشی خانگی، کسب درآمد، سرمایه گذاری و تفریح و کار است که باید به آن توجه کرد؛ در این دسته از استارت آپ ها جای استارت آپ هایی که به افزایش و متنوع سازی درآمد مردم یاری نمایند، خالی است. با نگاهی به استارت آپ های موجود در جامعه ما، بیشتر شاهد استارت آپ هایی هستیم که برای مردم خرج می تراشند تا اینکه برای آن ها درآمدزا باشند. به خصوص درآمدزایی برای عامه مردم که مهم است، تصور کنید که یک تاکسی اینترنتی نه تنها برای راننده ها بلکه برای مسافران هم درآمدزایی کند.

وی اعلام نمود: جای یک استارت آپ و یا سیستم ایرانی ارزهای دیجیتال که هموطنان ما هم بتوانند با اطمینان در آن مشارکت و تجارت نمایند خالی است؛ استارت آپ های اقتصادی به خصوص تامین اقتصادی کارهای کوچک و متوسط وخانگی)، به جریان انداختن سرمایه های خردمردم (جمع سپاری -crowd funding وهمچنین Micro-lending) و درآمدزایی برای آن ها و استارت آپ های پیش خرید وقتِ افرادِ خانه نشین شده و پرداخت پول به آن ها و همچنین استارت آپ های فروش محصولات و خدمات افراد از جمله فرصت های خوب استارت آپی در ایام کرونایی است ؛ از دیگر استارت آپ های خوب می توان به استارت آپ داده کاوی شامل استارت آپ شناسایی کسب و کارها و واحد های صنفی زیان دیده ناشی از کرونا در سراسر کشور و استارت آپ شناسایی و غربالگری کسب و کارهای فعال در ایران به منظور شناسایی و استخراج توانمندی ها و زیان های آن ها ناشی از کرونا اشاره نمود.

این استاد کارآفرینی ادامه داد: استارت آپ های لجستیک شامل تحویل، توزیع و عرضه و حمل کالاها و عرضه خدمات مانند استارت آپ های پهبادی و رباتی هستند. استارت آپ های استعدادیابی نیز از جمله فرصت های بسیار خوب استارت آپی در ایام کروناست، خانه نشینی مردم فرصت بی نظیری برای پیدا کردن استعدادهایی است که مورد احتیاج صاحبان کسب و کارهاست و می توانند آن ها را بشناسند و مطابق با احتیاج خود به کار بگیرند؛ استارت آپ های عام المنفعه شامل جمع کردن انواع یاری های مادی و معنوی برای خانواده های بی بضاعت و کم درآمد در روزهای کرونایی است که داوطلبان امور اجتماعی را سازماندهی می نمایند؛ توجه به استارت آپ های بیزینس کوچینگ برای صاحبان کسب و کار بسیار مفید است. در این روزها بسیای از صاحبان کسب و کارها و اصناف، با مسائل و مسائل عدیده ای در حوزه مدیریت و راهبری کسب و کار، تامین اقتصادی، مثل پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان، فروش و بازاریابی، پرداخت عوارض دولتی، بیمه و اقتصادیات و نیز ادامه حیات کسب و کارها روبرو هستند. بی شک وجود استارت آپ هایی که امکان کوچینگ و ارائه انواع هدایت های آن ها را در این روزها داشته باشند، بسیار معین نماینده خواهد بود و نرم افزار مدیریت دورکاری کارکنان را به این موضوع اضافه کنید.

امیران با اشاره به لزوم استفاده از استارت آپ های پیش بینی و آینده پژوهی، اضافه نمود: یکی از موضوعاتی که در این خصوص به ویژه همزمان با شیوع کرونا کمتر مورد توجه قرار گرفته، استارت آپ ها و کسب و کارهایی است که کار آینده پژوهی هوشمند را برای تصمیم گیرندگان کلان کشور و نیز کارآفرینان انجام داده و به عنوان یک سیستم خبره تصمیم گیری به آن ها خدمت می نمایند؛ همچنین پیشنهاد می کنم صاحبان کسب و کارها به استارت آپ های داده کاوی و داده پردازی و ثبت تجارب کسب و کارها در روبروه با کرونا توجه نمایند. شاید یکی از مهم ترین حوزه های کسب و کاری که در حال حاضر خلا آن حس می گردد، استارت آپی است که با یاری آن تجارب کسب و کارها و کارآفرینان ایرانی در روبروه با کرونا به اشتراک گذاشته شده تا در این خصوص امکان هدایت کارآفرینان را داشته باشد، مثلا اگر بدانیم یک همکار ما با دورکاری چگونه رفتار نموده بهتر می توانیم این موضوع را در سازمان خود مدیریت کنیم.

وی اعلام نمود: بی شک این بحران ضمن آنکه تهدیدهای فراوانی برای ما به ارمغان آورده، خالق فرصت های بسیاری نیز برای کارآفرینان بوده است. به خصوص کارآفرینانی که ضمن دنبال کردن چشم انداز ساخت امپراتوری خود، در سنوات گذشته خود را وقف کسب و کارخود نموده و با پوست و گوشت خود چالش و تهدید را جزء لاینفک کارآفرینی یافته و به حدی از ثبات رسیده اند که با بروز بحران نه آشفته می شوند و نه خود را می بازند، اگر غیر از این باشد، نشان می دهد که این کارآفرین بیشتر یک کارآفرین عادی و گنجشک روزی بوده است؛ کارآفرینی که برای یک سال آینده امکان پوشش هزینه های کسب و کار و زندگی خود بدون کسب درآمد عادی را نداشته باشد، قطعا باید در روش خود تجدید نظر کند چون او یک کارآفرین بوده و یک فرد عادی نیست. من امیدوارم که با همدلی آحاد ملت شریف ایران و دولت، این چالش ملی به یکی از عظیم ترین فرصت های وفاق ملی برای ما ایرانیان وطن دوست تبدیل خواهد شد. به امید روزی که جمله MADE IN IRAN، خود گویای کیفیت محصولات و خدمات کشور عزیزمان ایران باشد.

انتهای پیغام/4118/

منبع: خبرگزاری دانشگاه آزاد آنا

به "کرونا و تأثیرات آن بر کسب و کارهای ایران، پیشنهادهای استارت آپی برای مقابله با کرونا" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کرونا و تأثیرات آن بر کسب و کارهای ایران، پیشنهادهای استارت آپی برای مقابله با کرونا"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید