برترین و بدترین غذاها برای گوارش کدامند؟
به گزارش وبلاگ آپ، آنچه در طول روز می خوریم بی شک بر نحوه هضم غذا در دستگاه گوارش مان تأثیر می گذارد.
به گزارش ایسنا، تعداد زیادی از میکروارگانیسم ها در دستگاه گوارش ما زندگی می نمایند. آن ها نقش اساسی در عملنمودهای بدن ما از جمله ایمنی، هضم، متابولیسم و از بین بردن سموم دارند.
به گفته متخصصان، داشتن یک رژیم غذایی سالم می تواند به بهبود روند هضم مواد غذایی یاری کند. از سوی دیگر غذاهایی که سرشار از چربی اشباع شده هستند به پوشش روده آسیب می رسانند و سلامت کلی فرد را در خطر قرار می دهند.
در ادامه به نقل از نشریه هندوستان تایمز، به چند مورد از برترین و بدترین غذاها برای فرآیند هضم خواهیم پرداخت.
برترین غذاها برای یاری به فرآیند هضم
1. غذاهای تخمیر شده: این غذاها حاوی پروبیوتیک هایی هستند که به تعادل باکتری های سالم در روده یاری نموده و در برابر باکتری های مضر محافظت می نمایند. افزودن غذاهای تخمیر شده (ماست و ...) به رژیم غذایی می تواند فواید بسیاری برای سلامتی داشته باشد و به کاهش نفخ یاری کند.
2. غلات کامل: غلات سبوس دار (جو دوسر، برنج قهوه ای و ...) سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند و به جلوگیری از یبوست یاری می نمایند.
3. میوه ها: میوه ها نیز سرشار از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به هضم غذا یاری می نمایند.
4. چای: نوشیدن چای گرم بعد از وعده غذای ممکن است بسیاری از علائم گوارشی مانند نفخ، گاز معده، حالت تهوع، گرفتگی معده و سوزش سر دل را تسکین دهد.
بدترین غذاها برای فرآیند هضم
1. غذاهای سرخ شده: غذاهای سرخ شده فیبر کمی دارند و می توانند باعث اسهال شوند. بنابراین خوردن آنها در یک دوره زمانی می تواند بر سلامت روده شما تأثیر بگذارد.
2. غذای فرآوری شده: غذاهای فرآوری شده فاقد مواد مغذی هستند. آنها بعلاوه قند زیاد و فیبر کم دارند و حاوی مواد نگهدارنده هستند. این عوامل می توانند منجر به یبوست و سایر مسائل گوارشی شوند.
3. شیرین نماینده های مصنوعی: شیرین نماینده های مصنوعی می توانند به گرفتگی شکم و اسهال منجر شوند.
4. حبوبات: گاهی اوقات می توانند باعث ناراحتی شکمی شوند. بنابراین بهتر است قبل از مصرف آنها را خیس کنید.
منبع: فرارو