تاکید بر برگزاری هفته های فرهنگی ایران و پاکستان
به گزارش وبلاگ آپ، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با سفیر پاکستان در تهران بر برگزاری هفته های فرهنگی در شهرهای بزرگ ایران و پاکستان تاکید کرد.
به گزارش وبلاگ آپ به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در این دیدار گفت: سابقه تاریخی، فرهنگی و تمدنی دو کشور بسیار است و ایران و پاکستان در این زمینه ها دارای اشتراکات بسیاری هستند. بسیاری از مشاهیر فرهنگی ما در منطقه هایی از پاکستان فعالیت های فرهنگی داشته اند. ایرانیان همواره نسبت به مردم پاکستان حس برادری و دوستی داشته و در طول یک قرن اخیر بزرگان پاکستان از جمله اقبال لاهوری در ایران مورد توجه بوده اند و در مدارس ما شعرهای این شاعر بزرگ را زمزمه می کنند. همچنین مردم ایران با شخصیت های مهم پاکستان آشنا هستند و به اندیشمندان و نخبگان پاکستانی نیز توجه دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به آشنایی با فرهنگ و هنر کشور پاکستان گفت: بسیاری از شخصیت های پاکستانی در رشته های مختلف علوم انسانی در کشور ایران مورد توجه بوده اند و پاکستان امروز به رغم همه مسائل منطقه توانسته علاوه بر مسائل سیاسی و اقتصادی، موضوعات علمی خود را نیز به خوبی پیش ببرد. با توجه به پیشینه تاریخی و تمدنی و علاقه فرهنگی که میان دو کشور وجود دارد، لازم است روابط فرهنگی در حوزه های مختلف هنری مانند سینما، موسیقی و ... توسعه یابد.
او تاکید کرد: یکی از سیاست های قطعی دولت سیزدهم در جمهوری اسلامی ایران توجه ویژه به توسعه فعالیت های فرهنگی بین ایران و کشورهای همسایه است.
اسماعیلی در ادامه بر ضرورت نشست مشترک وزرای فرهنگ دو کشور با هدف انعقاد تفاهم نامه برنامه های فرهنگی و هنری تاکید کرد.
او گفت: هر چقدر تلاش کنیم که مردم دو کشور ارتباط بیشتری با یکدیگر داشته باشند، این منجر به توسعه فعالیت های فرهنگی مناسب و خوب بین ایران و پاکستان خواهد شد. می توان هفته های فرهنگی برگزار و خواهرخواندگی های نو بین شهرهای بزرگ دو کشور منعقد کرد و آن را توسعه داد.
در این دیدار رحیم قریشی، سفیر کشور پاکستان در تهران نیز گفت: ایران و پاکستان دارای قرابت های فرهنگی و تمدنی بسیاری هستند. 800 سال است که زبان رسمی ما در جنوب آسیا فارسی بوده و معماری و زبان دو ملت به یکدیگر نزدیک است.
سفیر پاکستان در تهران در بخش دیگری از صحبت های خود بر همکاری های سینمایی، فرهنگی و هنری بین دو کشور تاکید کرد و گفت: دو کشور در طرح های مشترک سینمایی می توانند بر اساس شخصیت های قهرمان دو کشور فیلم و یا سریال بسازند و آن را به مخاطبان خود عرضه کنند.
او با اشاره به سخنی از پیامبر اسلام مبنی بر این که اگر دانش در ثریا هم باشد مردمی از ایران به آن دست می یابند گفت: بسیار افتخار می کنیم که وزیری در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منصوب شده که درک عمیقی از فرهنگ دارد و ما به توسعه روابط فرهنگی و هنری بین دو کشور در حوزه های مختلف از جمله برگزاری هفته های فرهنگی، خواهرخواندگی های میان شهرهای بزرگ دو کشور و ... علاقه مند هستیم.
منبع: خبرگزاری ایسنا