جاهای دیدنی فیروزکوه که باید رفت
به گزارش وبلاگ آپ، فیروزکوه در فاصله 143 کیلومتری تهران، برای بیشتر ما شهری ست که از آن گذر می کنیم و به استان مازندران می رسیم. جاده فیروزکوه یا 79 که به قائمشهر ختم می گردد از خود شهر فیروزکوه معروف تر است. شاید خیلی هایمان فکر نکنیم که این شهر بین راهی و جاده معروفش چه جاذبه هایی را در خودش جای داده. بنابراین با خبرنگاران تریپ همراه باشید تا سری به جاهای دیدنی فیروزکوه بزنیم، شهرستانی که به خاطر هوای خنکش، مرکز نشینان را در روزهای گرم سال به سوی خود می کشاند.
فیروزکوه کجاست؟
فیروزکوه در 143 کیلومتری تهران، شهرستانی ست که در کناره جاده تهران-قائم شهر واقع شده. جاده فیروزکوه یا 79 که به محور سوادکوه هم معروف است، بعد از جاده کندوان و هراز، قدیمی ترین جاده تهران به شمار میرود. این جاده از تهران آغاز می گردد، به بومهن می رسد و با گذر از بومهن، شهر فیروزکوه، پل سفید، زیرآب و شیرگاه به قائم شهر می رسد.
مردم این شهرستان به زبان مازندرانی حرف می زنند، بخشی از آنها دامدارند، بخشی باغبانند و عده ای دیگر در کار پرورش ماهی قزل آلا هستند. در اینجا سیب، آلو و زردآلو نسبت به میوه های دیگر بهتر به عمل می آیند.
آب و هوای فیروزکوه
فیروزکوه دارای زمستان های سرد و سخت و تابستان های معتدل و خنک است. دمای هوای فیروزکوه در سردترین روزهای سال به منفی 10 هم می رسد و در گرمترین زمان به 34 درجه سانتی گراد.
جاهای دیدنی فیروزکوه
تنگه واشی
معروف ترین و پربازدیدترین جای دیدنی فیروزکوه تنگه واشی ست. در 15 کیلومتری شمال غربی فیروزکوه واقع شده و یکی از است. از مجذوب نماینده ترین قسمت های سفر به این تنگه، راه رفتن در رودخانه ایست که در بین یک کوه سنگی واقع شده. یکی از سه کتیبه معروف دوره قاجار در این تنگه قرار گرفته است.
راستا دسترسی: برای رفتن به تنگه واشی در کیلومتری 2 جاده فیروزکوه-تهران، بعد از ورود به یک جاده فرعی و طی حدود 9 کیلومتر به روستای جلیزجند می رسید. این روستا در حاشیه یک دشت سرسبز با مزارع گندم و سیب زمینی و باغات مختلف قرار گرفته است. بعد از گذشتن از روستا و حدود 4 کیلومتر در جاده ای که بین دشت و در کنار جوی های پر از آب زلال، احداث شده، محل پیاده روی تنگه ساوشی آغاز می گردد. بعد از عبور از تنگه اول و گذر از دشتی زیبا، تنگه دوم قرار گرفته که حدود 2 کیلومتر با تنگه اولی فاصله دارد.
چشمه آب معدنی خمده
دومین جای پرطرفدار در فیروزکوه، چشمه آب معدنی خمده است. این چشمه آب معدنی در 5 کیلومتری جاده فیروزکوه-زرین دشت قرار گرفته است و استخری ست در میان سنگ ها. با دیواری که دور این چشمه کشیده اند زنان و مردان در ساعت های مختلف میتوانند در آب خنکش شنا نمایند. بعضی معتقدند آب این چشمه برای دردهای مفصلی و کلیوی و بعلاوه امراض پوستی مناسب است.
راستا دسترسی: از تهران به سمت فیروزکوه حرکت کنید. بعد از پردیس، بومهن و رودهن به فاصله 10 کیلومتر از فیروزکوه سمت راست تابلو زرین دشت می بینید. از این راستا حدود 10 کیلومتر به سمت جنوب بروید تا به یک فرعی خاکی برسید که تابلوی قدیمی روستای خمده کنارش نصب شده. بعد از 5 کیلومتر گذشتن از جاده خالی و عبور از پلی که روی رودخانه است، به چشمه آب معدنی خمده می رسید.
روستای لزور
این روستا در 45 کیلومتری شمال غربی فیروزکوه واقع شده و یکی از بکرترین و قشنگترین جاهای شهرستان محسوب می گردد. در تابستان رودخانه های این روستا همچنان پرآب است و دشت ها و مراتع هم همچنان سرسبز. برای پیاده روی و گشت و گذار در لزور میتوان دو راستا را رفت: یکی راستا امامزاده خوشنام و دیگری جاده منتهی به منطقه لاسک. منطقه ارجمند هم یکی دیگر از جاهای دیدنی نزدیک اینجاست.
اگر به امامزاده رفتید بهتر است بدانید که آب چشمه اش بسیار گواراست. اگر امامزاده را به سمت بالا بروید به آبشاری می رسید که در کناره اش میتوان قدری استراحت کرد.
جاده لاسک، جاده خاکی عریضی ست که تمام طول آن را با خودروی سواری می گردد، رفت. درختان بلند سپیدار در دو طرف جاده، باغ های میوه و مزارع سرسبز کوهپایه ها، هوای خنک و سکوتش می تواند روزتان را بسازد. در انتهای جاده وارد تنگه ای می شوید که رودخانه فرح رود بینش جاری است.
دریاچه سد لزور
یکی از برترین دریاچه های اطراف تهران برای سفری یک روزه، دریاچه سد لزور است. دریاچه سد لزور یا سد سیاه رود در نزدیکی روستای لزور واقع شده. این دریاچه که در مرز استان تهران و مازندران قرار گرفته است، به معجز چشمه هم معروف است. عمق این دریاچه مثلثی شکل 15 متر است.
راستا دسترسی: باید از تهران به سمت جاده فیروزکوه بروید. حدود 10 کیلومتر مانده به فیروزکوه، بعد از پمپ بنزین نمرود، یک سه راهی معروف، به سه راهی لاسم در سمت چپتان وجود دارد که به سمت شمال و بخش ارجمند می رود. با قرار گرفتن در این جاده بعد از 27 کیلومتر به ارجمند می رسید و در ادامه راه 13 کیلومتر دیگر که بروید بعد از گذشتن از روستاهای شادمهن و اهنز در انتهای جاده به روستای لزور می رسید. تمام راه از سر جاده تا روستای لزور جاده آسفالته است. از تهران تا لزور 200 کیلومتر راه در پیش دارید.
تنگه میشینه مرگ
میشینه مرگ که بعضی به آن چهارمحال تهران هم می گویند یکی دیگر از جاهای دیدنی فیروزکوه است. در همین ابتدا باید بگوییم که اگر اهل پیاده روی سخت هستید به اینجا بروید چون راستا دسترسی اش اصلا آسان نیست. چرا به آن میشینه مرگ می گویند؟ بخش اول یعنی میشینه به علت وجود تعدادی مجسمه میش در راه مخفی تا قله است و قسمت دوم یعنی مرگ، به علت وجود چشمه ای در نزدیکی قله است که آبش برای پرندگان مضر بوده و باعث مرگشان می گردد.
راستا دسترسی: رسیدن به روستای لزور به این معنی ست که شما با جاذبه های زیاد فاصله چندانی ندارید. نیم ساعت آغاز راستا از روستای لزور چندان سخت نیست. به تنگه ای کوهستانی با سنگ های بزرگ و بعلاوه رودخانۀ فرح رود که برسید، راستا کمی سخت می گردد. گذشتن از سنگ ها نیاز به کمی دقت دارد و در ادامه هر چه تنگه، تنگ تر می گردد تعداد دفعاتی عبور شما از عرض رودخانه هم بیشتر می گردد. آبشارهای متعدد کوتاهی در این راستا قرار گرفته است اما برای عبور از یکی دو تای آنها نیاز به کمی دست به سنگ شدن دارید. در بعضی قسمت ها بایستی تا بالای زانو داخل آب شوید. انتهای تنگه یک آبشارقشنگ وجود دارد که باید از آن بالا بروید. حدود 3-4 ساعت (از ابتدای تنگه) به دشت دیگری می رسید که چشمه بسیار پر آبی در این دشت به نام معجزچشمه قرار گرفته است که بیشتر آب رودخانه را تامین می نماید.
رزرو هتل و اقامتگاه در فیروزکوه
منبع: اسنپ تریپ