افزایش شیوع اختلالات روان در دوران کرونا
به گزارش وبلاگ آپ، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره، در جلسه اخیر قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا در ارائه گزارشی از شرایط سلامت روان در دوران پاندمی کرونا و پساکرونا و برنامه مقابله با عوارض روانی-اجتماعی کرونا گفت: در فوریه2020 سازمان بهداشت دنیای به علت شیوع کرونا در دنیا حالت اضطراری وضع کرد و سپس محدودیت ها، قرنطینه کامل، تعطیلی کسب وکارها، مدارس و دانشگاه ها و بسیاری تغییرات برای اجرای پروتکل های بهداشتی انجام شد.
به گزارش همشهری، قرنطینه کامل موجب کاهش فعالیت های روزمره، محدودیت های سفر و عبور و مرور و کاهش روابط اجتماعی و بروز مسائل شغلی و اقتصادی شد. ترس از بیماری، ترس از مرگ، بروز افکار منفی، ایجاد شایعات و ده ها پیامد دیگر سلامت روان جامعه را تهدید نموده است.
به گفته او، براساس اعلام سازمان بهداشت جهانی نرخ شیوع اختلالات روانی در دوران کرونا نسبت به قبل از کرونا 10درصد افزایش یافته است. وزارت بهداشت قبل از کرونا نرخ اختلالات روانی در ایران را 23.8 درصد اعلام نموده بود که با این آمار اکنون نرخ شیوع اختلالات روانی می تواند 34.5 درصد باشد.
محمد حاتمی ادامه داد: براساس یافته های عینی و پژوهش های ملی و بین المللی، مسائل و اختلالاتی، چون تنهایی، افسردگی، اضطراب، نگرانی، خشم، پرخاشگری، استرس، ترس، وسواس، ناایمنی روانی، خودکشی و آسیب اجتماعی، چون اعتیاد، فرسودگی شغلی و... در دوران کرونا مشهود است و این امر موجب شده سازمان بهداشت جهانی از کشور ها بخواهد که برای سلامت روان سرمایه گذاری نمایند.
برای شرایط موجود ضرورت دارد ستاد ملی برنامه ریزی کند و برای پیشگیری از سونامی اختلالات روانی و آسیب های اجتماعی اقدامات لازم را انجام دهد، در غیر این صورت هزینه این شرایط به مراتب بیشتر از دوران کرونا خواهد بود.
حاتمی برنامه پیشنهادی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره برای مقابله با عوارض روانی-اجتماعی را به توضیح زیر اعلام کرد:
گام اول: در رأس قرار گرفتن تجربه نگاری، غربالگری و انجام پژوهش های کاربردی
گام دوم؛ آموزش سواد سلامت روان، سبک زندگی سالم، آموزش مهارت ها و خودمراقبتی
گام سوم: توسعه خدمات روانشناسی و مشاوره برای عموم مردم، پیوست های سلامت روان، مداخله در بحران و بازسازی سوگ کرونا
منبع: فرارو