طرز تهیه خمیر یوفکا یا نان یوفکا خانگی
به گزارش وبلاگ آپ، خمیر یوفکا یا خمیر فیلو خمیری است که تهیه آن نیازی به مایه خمیر ندارد. از خمیر یوفکا برای تهیه باقلوا، بورک، پیراشکی و سمبوسه استفاده میشود.

وبلاگ آپ | سرویس آشپزی - خمیر یوفکا یا خمیر فیلو نوعی خمیر است که در تهیه آن از مایه خمیر یا بیکینگ پودر استفاده نمی گردد و لازم نیست که پف کند. نکته مهم در تهیه خمیر یوفکا تردی و نازکی این خمیر است و این که خمیر یوفکا موقع پخت در فر یا سرخ شدن حتما باید ترد گردد.
این خمیر در اصل روی ساج نیم پز می گردد و نوع اصلی آن به قدری نازک پهن می گردد که مثل شیشه، از یک طرف،می توان طرف دیگر را دید. برای پهن کردن خمیر یوفکا یا هر نوع خمیری که بخواهید به صورت خیلی نازک آن را باز کنید، به نشاسته ذرت احتیاج دارید.
با خمیر یوفکا خوراک های بسیار متنوعی می توان تهیه کرد که از آن جمله می توان به انواع شیرینی جات مثل باقلوا ترکی، انواع پیش غذاها مانند سمبوسه و پیراشکی مرغ و بورک نیز اشاره نمود. این خمیر در اصل پایه اصلی انواع باقلواست.
خمیر فیلو را به صورت آماده نیز می توان تهیه نموده و داخل فریزر نگهداری نمود اما حتما یک شب قبل از تهیه غذا یا شیرینی باید آن را از فریزر خارج نموده و داخل یخچال قرار دهید تا یخ آن باز گردد.
طرز تهیه سمبوسه
مواد لازم برای تهیه خمیر یوفکا
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
وانیل خالص | 1 پنس (نوک ق چای خوری) |
نمک | 1 پنس |
ماست یا شیر | 2 تا 3 ق غذاخوری |
روغن مایع | 3 ق غذاخوری |
آرد قنادی | به میزان لازم |
طرز تهیه خمیر یوفکا
- برای تهیه خمیر یوفکا ابتدا زرده ها را به همراه وانیل، نمک، ماست یا شیر، روغن مایع و آرد خوب مخلوط کنید تا خمیری سفت و منسجم به دست آید.
- خمیر را کمی ورز دهید تا براق گردد و به دست نجپسبد.
- خمیر آماده شده را به مدت نیم ساعت درون کیسه فریزر و در دمای محیط قرار دهید.
- قبل از پهن کردن خمیر، مقدار خیلی کمی آرد روی آن پاشیده و چند ثانیه ورز دهید.
- سپس روی سطح کار را آرد پاشی کنید و خمیر را خیلی نازک پهن کنید به طوری که انگشتان تان از زیر خمیر دیده شوند.
نکته:
- می توانید برای خوش رنگ تر شدن خمیر، مقدار خیلی کمی رنگ زرد خوراکی به زرده تخم مرغ ها اضافه کنید.
- اگر خمیر فیلو را برای پخت غذا تهیه می کنید می توانید مقداری و یا پودر فلفل قرمز نیز به آن اضافه کنید تا هم طعم تند و هم رنگ زیباتری داشته باشد.
- استفاده از ماست در تهیه خمیر آن را تردتر می نماید.
- طرز تهیه خمیر هزارلا یا خمیر هزار ورق خانگی کمی با طرز تهیه خمیر فیلو خانگی متفاوت است.