چطور دلمه فلفل درست کنیم؟
به گزارش وبلاگ آپ، دلمه یک غذای خاورمیانه ای قدیمی است که در ایران، ترکیه، لبنان و دیگر کشورهای منطقه تهیه می گردد. همانطور که می دانید دلمه در واقع سبزی شکم پری است که روی شعله اجاق گاز یا داخل فر پخته می گردد. برای تهیه کردن دلمه از سبزیجات مختلفی مثل برگ مو، بادمجان، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و کلم سفید استفاده می گردد؛ داخل این سبزی ها را با گوشت چرخ نموده، حبوبات و سبزیجات معطر پر می نمایند. البته با حذف کردن گوشت چرخ نموده، این غذا می تواند برای گیاهخواران هم گزینه بسیار خوبی باشد؛ چرا که حبوبات منبع خوبی برای دریافت پروتئین محسوب می شوند. در این قسمت از آموزش آشپزی خبرنگاران مگ تصمیم داریم طرز تهیه دلمه فلفل را به شما آموزش دهیم. دستور پخت دلمه با فلفل دلمه ای با دلمه های دیگر تفاوت زیادی ندارد؛ فقط باید به مدت زمان پخت دقت کنید تا فلفل دلمه ای ها در اثر پخت زیاد له نشوند و ظاهر خود را حفظ نمایند.
مواد لازم برای دلمه فلفل
- برنج نیم پز: نصف پیمانه (150 میلی لیتر)
- لپه پخته شده: نصف پیمانه (150 میلی لیتر)
- گوشت چرخ نموده: 300 الی 400 گرم
- سبزی دلمه (تره، پیازچه، نعنا، ترخون و مرزه): 250 گرم
- ترخون، مرزه و نعنا خشک: 3 قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی: 3 قاشق غذاخوری
- پیاز: 2 عدد
- زرشک: 2 الی 3 پیمانه
- کره: 50 گرم
- رعفران: به میزان لازم
- آب لیمو ترش: به میزان لازم
- زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
- فلفل دلمه ای: 10 عدد
طرز تهیه دلمه فلفل دلمه ای
1.
برای آغاز نیمی از پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و با کمی روغن تفت دهید تا طلائی گردد.
2.
بعد از طلائی شدن پیازها، گوشت چرخ نموده را به آن اضافه کنید.
3.
زردچوبه، پودر کاری، فلفل سیاه و یک قاشق غذاخوری از رب گوجه فرنگی را به گوشت و پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید.
4.
زرشک شسته شده، لپه پخته شده، سبزی ها، برنج نیم پز و نیمی از کره را اضافه کنید و همه مواد را کمی باهم تفت دهید. در انتها نمک آن را تنظیم کنید و مواد را کنار بگذارید.
5.
مابقی پیاز را خرد کنید و همراه کمی روغن تفت دهید و پس از طلائی شدن به آن کمی زردچوبه و فلفل سیاه اضافه کنید.
6.
باقی مانده رب گوجه فرنگی را به پیاز اضافه کنید و هم بزنید تا رب کمی حرارت ببیند.
7.
بعد از این که رب گوجه فرنگی کمی تفت خورد، 2 الی 3 لیوان آب، نمک و آب لیمو ترش را به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا جوش بیاید.
8.
به سراغ فلفل دلمه ها بروید، سر آن ها را با کمی فاصله دورتادور ببرید و محتویات داخل آن ها را خارج کنید. داخل فلفل دلمه ای ها را با مواد دلمه پر کنید و یکی یکی داخل قابلمه ای که کف آن سس رب و پیاز ریخته شده است بچینید. اجازه دهید مواد برای مدت 1 ساعت و 30 دقیقه بپزند. در 15 دقیقه انتهای طبخ، مابقی زرشک را با کره تفت داده و به همراه زعفران دم نموده روی دلمه ها بریزید.
دستور پخت و عکس: مریم ابراهیمی
چطور کباب تابه ای مرغ درست کنیم؟
چطور قیمه نثار قزوینی درست کنیم؟
منبع: دیجیکالا مگ