ماجرای سرطان درختان جنگل های زاگرس چیست؟
به گزارش وبلاگ آپ، خبرنگاران/خوزستان مدیرکل منابع طبیعی خوزستان گفت: عارضه شیوع یافته بین درختان زاگرس که اخیرا تحت عنوان سرطان درختی در فضای مجازی مطرح شده است، گال زنبوری نام دارد که ناشی از نیش زنبور است و در حال حاضر تحت مدیریت و کنترل قرار گرفته است.
سید محمدتقی سجادی در گفت وگو با وبلاگ آپ اظهار کرد: متاسفانه اخیرا مباحثی مبنی بر وجود بیماری سرطان درختی در بین عرصه های جنگلی زاگرس در خوزستان در فضای مجازی مطرح شده است در حالی که بکار بردن عنوان سرطان در این مورد، موضوعیت ندارد و این عارضه شیوع یافته، گال زنبوری نام دارد که ناشی از نیش زنبور است و در حال حاضر تحت مدیریت و کنترل واقع شده است.
وی با بیان اینکه عارضه گال، مسری و شیوع پذیر نیست، اضافه کرد: گال زنبوری حتی بیماری نیز تلقی نمی گردد و یکی از عوارض حاصل از همزیستی زنبور با تنه درخت است. این عارضه غده مانند، حاد نیست و به عنوان عارضه ای جدی برای خشک شدن و از بین رفتن درخت، تلقی نمی گردد اما احتیاج به مقابله دارد.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان توضیح داد: در امسال به علت تنش آبی، یکسری بیماری ها از جمله پروانه برگ خوار سفید بلوط، ملخ بال کوتاه و آفت جوانه خوار بلوط در بین پوشش های درختی زاگرس شیوع پیدا کرد و با آن ها مبارزه شد که بسیار از گال زنبوری خطرناکتر بودند .
سجادی توضیح داد: امسال به علت خشکسالی، بنیه درخت ها تضعیف شد و توان آن ها در مقابل بیماری ها کاهش یافت که این موضوع به علت شرایط تنش آبی، امری طبیعی است.
وی با اشاره به اینکه در خوزستان 12 شهرستان از پوشش جنگلی بلوط برخوردار هستند، بیان کرد: حدود 990 هزار هکتار جنگل بلوط در خوزستان وجود دارد. اگر چه پایش و تحت نظر قرار دادن تمامی این جنگل ها امکانپذیر نیست اما مرتبا اکیپ هایی برای شناسایی و مبارزه با آفات و بیماری های درخت های زاگرس به منطقه ها مختلف در سطح استان اعزام می شوند.
سجادی با بیان اینکه 50 میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با آفات جنگل های بلوط در خوزستان اختصاص یافته است، گفت: در رابطه با بحث مبارزه با آفات و بیماری های جنگل های بلوط اقداماتی مانند محلول پاشی و تقویت درختان در نظر گرفته شده است.
مدیرکل منابع طبیعی خوزستان در مورد محلول پاشی درختان نیز اظهار کرد: محلول پاشی در حجم گسترده از لحاظ زیست محیطی کار درستی نیست و در جاهایی که احتیاج به محلول پاشی باشد، این اقدام انجام می گردد؛ محلول های مورد استفاده، بیولوژیک، تقویتی و مقابله کننده با بیماری ها هستند.
وی یادآور شد: از اقداماتی که در مورد مبارزه با بیماری ها در دستور کار واقع شده است می توان به حذف کردن پایه هایی از درخت که بر اثر آفت و بیماری از بین رفته، خارج کردن پایه های بیمار از جنگل، فراهم کردن بستر دور درخت به گونه ای که آب یا روان آب حاصل از بارش، راحت تر به درخت برسد و اقدامات ترویجی و آموزشی برای جنگل نشینان اشاره نمود.
منبع: خبرگزاری ایسنا